TOP Trustpilot

GOTS gecertificeerd

Als fabrikant van hoogwaardige handbreigarens zijn dierenwelzijn en duurzaamheid bijzonder belangrijk voor LANA GROSSA. Steeds meer garens van Lana Grossa zijn GOTS-gecertificeerd.

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is een wereldwijde standaard voor het verwerken van textiel gemaakt van biologisch geproduceerde natuurlijke vezels en is daarmee een belangrijk textielkeurmerk. Het definieert milieueisen voor de gehele textielproductieketen, evenals sociale criteria. Kwaliteitsborging vindt plaats door onafhankelijke certificering van de gehele textielketen.

GOTS

Landen van herkomst

Lana Grossa staat voor transparantie, dus de landen van herkomst en productielocaties van de garens zijn op elk moment zichtbaar voor alle klanten. Hier vindt u een overzicht van de natuurlijke materialen die in onze garens worden gebruikt.

De grondstoffen voor Lana Grossa-wol komen bij voorkeur uit gebieden waar de oorzaak van mulesing om klimatologische redenen niet bestaat. Als gevolg hiervan komen veel merino's uit Zuid-Amerika. Het assortiment is sinds 2020 gegarandeerd mulesing-vrij.

Met betrekking tot het aandeel ruwe wol, waarvoor Australië en Nieuw-Zeeland als land van herkomst onvermijdelijk zijn vanwege de eisen aan fijnheid en vezelstructuur, hebben de leveranciers bevestigd dat zelfs deze extra fijne merinogarens zijn gegarandeerd mulesing- vrij.

Lente / Zomer garens 2024
Herfst / Winter garens 2023/24

Garentrends gemaakt in Italië

De voorwaarden waaronder de garens van Lana Grossa worden vervaardigd, de naleving van milieurichtlijnen en eerlijke arbeidsomstandigheden zijn basisvereisten.

Dit geldt zowel voor de grondstoffen als voor de vervaardiging van de hoogwaardige handbreigarens. De LANA GROSSA-garens worden over het algemeen geproduceerd in de toonaangevende Italiaanse spinnerijen. Alle bedrijven houden zich aan het efficiënte gebruik van hulpbronnen en aan sociale en milieuvriendelijke normen volgens EU-regelgeving, evenals aan Oeko-Tex-normen, die informatie verstrekken over milieubeheer, chemicaliën en hun gebruik, kwaliteitsbeheer, gezondheidsbescherming en arbeidsveiligheid en identificeer ze.

We houden ons ook aan de gestandaardiseerde Europese textieletiketteringsverordening, die consumenten informeert over de grondstofinhoud van onze producten. Daarom is er voor Lana Grossa ook geen alternatief voor grondstoffen uit Italië. Niet alleen vanwege de korte transportroutes, ook zeker een pluspunt als het gaat om logistieke vraagstukken of kwaliteitscontrole.

Lana Grossa FILATI

LANA GROSSA duurzaamheid

Voor Lana Grossa FILATI is het een zaak van het hart om de ecologische voetafdruk klein te houden en daarom is duurzaamheid erg belangrijk.